''Sudan'da Çocuk Olmak'' / Çocuk Edebiyatı Söyleşileri-1

Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüzün, "Çocuk Edebiyatı Söyleşileri" başlıklı programlar serisinin ilki olan "Sudan’da Çocuk Olmak" konulu  söyleşi, Haliç Yerleşkesi C Blok 109’da gerçekleştirilmiştir. Etkinlikte Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Sami Arslan ve İslâmî İlimler Fakültesi öğrencilerinden Enes Karakiraz, yaz okulu programı münasebetiyle gittikleri Sudan'daki çocuklar üzerinden edindikleri izlenimlerini fotoğraflar eşliğinde öğrencilerle paylaşmışlardır. Sudan'da çocuk olmanın materyal anlamda hayata bir kaç sıfır geriden başlamak olduğuna dikkat çeken konuşmacılar bu durumun gönül dünyasındaki enginliğe ve yüzlerdeki zenginliğe mani olmadığına, zahirdeki bu tezadın Sudanlılar'ın ve özellikle Sudanlı çocukların gözlerinden okunabildiğine dikkati çekmişlerdir. Söyleşiyi müteakip İslâmî İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Turan Arslan, Sudan’la ve Sudan’daki üniversitelerle üniversitemiz arasındaki ilişkiler ve gerçekleştirilmesi düşünülen eğitim ve kültür faaliyetleri hakkında bilgi vermiştir. Söyleşi sorularla tamamlanmıştır.