Şehir ve Kültür Bağlamında Haliç'te İstanbul Konuşmaları: Her Yönüyle Üsküdar Semineri Yapıldı.
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen "Şehir ve Kültür Bağlamında Haliç'te İstanbul Konuşmaları: Her Yönüyle Üsküdar Semineri", Âlim Kahraman'ın katılımıyla 21 Kasım  2012 Çarşamba günü saat: 14.00'de  Haliç Yerleşkesi A-104 No'lu Salonda gerçekleştirildi.

Kahraman, eski bir yerleşim yeri olan Üsküdar’ın her dönemde önemli bir konumda olduğunu belirtti. İstanbul’un Müslüman sakinlerinin Üsküdar'ı “Kâbe Toprağı” saydığını ve bunun sebebinin de Hac yolculuğunun ilk durağının Üsküdar olmasından kaynaklandığını ifade etti. Sürre Alayı’nın ihtişamlı törenleri her hac döneminde Üsküdar’da gerçekleştiriliyordu.

Kahraman aynı zamanda, sosyal hayatta ve sanat hayatında da önemli olan Üsküdar’da büyük şahsiyetlerin yetiştiğini ve yaşadığını belitti.