Geceden Doğan Üzerine Söyleşi
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen, Gazeteci-Yazar Nuriye Akman'ın konuşmacı olarak katıldığı “Roman ve Tasavvuf: Geceden Doğan Üzerine Söyleşi programı” Yrd. Doç. Dr. Zeynep Kevser Şerefoğlu moderatörlüğünde 12 Mart 2013 Salı günü 11.00-12.00 saatleri arasında Haliç Yerleşkesi A-102 No'lu Salonda gerçekleştirildi.
 
Uzun yıllar gazetecilik yapan Akman daha sonra, haber dilinin kendini ifade etmekte yetersiz kaldığını ve kendini anlatabilmek için romanı tercih ettiğini söyledi. Geceden Doğan romanıyla ilgili konuşmaya başlamadan önce Nefes, Örtü ve Kim romanları hakkında da bilgi verdi. Geceden Doğan’da Osmanlı’nın son dönemlerinde hayatları kesişen Levanten Montanarolar ile Müslüman Cenubîler arasındaki hikâye anlatıldığını belirtti. 
 
Akman, Geceden Doğan’ın tasavvufî bir roman olmadığını, tasavvufî roman söylemini sevmediğini, bir romanda farklı alanların bir arada olabileceğini belirtti. Akman konuşmasının devamında da, “Geceden Doğan’da tarihi unsurlarda var ama tarihi roman olduğu anlamına gelmez.” dedi.  Geceden Doğan’ı yazarken yaşadıklarını, nasıl bir yol izlediğini, kişileri ve kurguyu nasıl oluşturduğunu öğrencilerle paylaştı. Ağırlıklı olarak soru- cevap şeklinde devam eden söyleşi hediye takdimi ile sona erdi.